Skip links

Ataktički polipropilen
HIPOLEN AP

+381 (0) 66 / 8117731

+381 (0) 66 / 8117742

O proizvodu

Tip polimera:

Ataktička frakcija iz proizvodnje polipropilenskog homopolimera

Primena:

 • Hidroizolacioni premazi
 • Izolacioni materijali u građevinarstvu
 • Komponenta u adhezivnim materijalima
 • Antikorozivni sistemi za cevovode
 • Ekstender u gumarskoj industriji
 • Opšte karakteristike proizvoda:

  HIPOLEN AP je amorfni polipropilen visoke otpornosti prema vodenim rastvorima neorganskih soli, kao i prema kiselinama i alkalijama. Neotporan je na jaka oksidaciona sredstva, kao što su koncentrovana azotna kiselina, oleum, hlorsulfonska kiselina i halogeni, koji razlažu ataktički polipropilenna ambijentnim teemperaturama. Ovaj polimer se na povišenim temperaturama lako rastvara u težim uglljovodonicima, dok u niskomolekularnim rastvaračima se praktično ne rastvara. Ataktički polipropilen je kompatibilan sa velikim brojem neorganskih punila, bitumenom, elastomerima, voskovima i drugim materijalima, što ovaj polimer čini pogodnim u širokoj paleti primene.

  Pakovanje i skladištenje:

  HIPOLEN AP se isporučuje u blokovima približne težine 5 do 20 kg. Blokovi su složeni na drvrnim paletama i omotani termoskupljajucim folijom. Neto težina palete je oko 1000 - 1500 kg.

  Palete sa proizvodom se mogu skladištiti na otvorenim prostorima zaštićenim od sunčevog zračenja. U skladišnim prostorima moraju biti sprovedene uobičajene mere protivpožarne zaštite. Trebalo bi organizovati uobičajenu kontrolu zaliha ako se skladište velike količine ataktičkog polipropilena.

  Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše veb iskustvo.